Kinopremiéry: Spider-Man je bez domova a hledá dračí princeznu

Vydáno: 15.12.2021 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Sony

Jasnou premiérou tohoto týdne je završení nové trilogie o Spider-Manovi, které má podtitul Bez domova a od něhož se očekávají velké věci. Cestičku k úspěchu má umetenou, neb jedinou konkurencí mu je norská pohádka.
Spider-Man: Bez domova (Spider-Man: No Way Home) (Falcon)

Český plakát filmu Spider-Man: Bez domova / Spider-Man: No Way Home
© Falcon
Poslední velká premiéra roku 2021 je hodně očekávaná a jako jediná má v aktuální situaci reálnou šanci na miliardový výdělek. K režii se vrátil Jon Watts, který tentokráte láká především na příběh, v němž by mělo dojít k hrátkám s časovou osou a mělo by se v něm objevit hned několik herců, kteří měli se Spider-Manem něco společného ve filmové minulosti. Kromě titulních Toma Hollanda a Zendayi se tak očekávají třeba Willem DafoeAlfred MolinaJamie FoxxJ. K. Simmons nebo Marisa Tomei, není ale vyloučeno, že dojde na několik překvapení. Ohlasy zatím neexistují, nedá se ale předpokládat, že zrovna u této marvelovky by neměly být tradičně nadšené. Premiéra týdne a minimálně měsíce.

Synopse: Totožnost Spider-Mana (Tom Holland) je odhalena a on již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho blízcí ocitají ve velkém nebezpečí. Proto požádá Doctora Strange (Benedict Cumberbatch), aby mu jeho tajemství pomohl obnovit. Kouzlo ale způsobí obrovskou trhlinu v realitě, kvůli níž do světa proniknou všichni zloduši, kteří kdy se Spider-Manem v paralelním světě bojovali. Je tak na Peterovi, aby změnil budoucnost paralelních světů.

Zajímavost: Molina prozradil, že byl digitálně omlazen, aby odpovídal vzhledu, který měl před dvaceti lety.

Český trailer filmu Spider-Man: Bez domova / Spider-Man: No Way Home
Dračí princezna (Dragevokteren) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Dračí princezna / Dragevokteren
© Bontonfilm
Severská kinematografie nejsou jen dramata a černé komedie, ale i pohádky. Do tuzemských kin aktuálně míří ta, která má původ v Norsku a odehrává se ve vánočním období. Dle synopse vypadá dost předvídatelně a klišovitě, což by ale tolik vadit nemělo, protože dětský divák na podobné příběhy slyší. A je to právě jen a pouze zápletka, na kterou lze lákat, protože režírující Katarinu Launing zná jen minimum fajnšmekrů a ani v hlavních rolích se neobjeví nikdo zásadně povědomý. Recenze ani hodnocení zatím neexistují a nedá se ani čekat, že by se to nějak razantně změnilo i po premiéře. Jediná alternativa komiksovému blockbusteru.

Synopse: Na Vánoce všude znějí koledy, ve městě se ale rázem objevil drak. Ten sem zabloudil z bájné dračí země. Spřátelí se s ním devítiletá Sára (Isha Zainab Khan), která do party přibere stejně starého Mortimera (Iver Aunbu Sandemose) a společně obrátí Vánoce vzhůru nohama. Drak je sice výjimečný kamarád, do našeho světa se ale moc nehodí. A i když je to pořád nemotorné mládě, vzbuzuje pozornost a někdy začne plivat oheň v tu nejméně vhodnou chvíli. Dokážou ho jeho noví kamarádi vrátit zpátky do jeho dračí země ve skalách?

Český trailer filmu Dračí princezna / Dragevokteren


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY