Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 4. 2024 - 11. 4. 2024

TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi

Vydáno: 05.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: joblo.com

Ačkoli nabídka televizí není v tomto týdnu nijak zvlášť výrazná, několika premiér se případní zájemci dočkají. K těm nejlákavějším určitě patří svérázná akční satira Hon a komediální horor Slečna bestie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zběsilé tlapky: Legenda o Hankovi (Paws of Fury: The Legend of Hank) (pátek 5. 4., Nova Cinema, 20.00 - 22.00 / sobota 6. 4., 14.30 - 16.30 / neděle 7. 4., 11.55 - 13.55)

Plakát filmu Zběsilé tlapky: Legenda o Hankovi / Paws of Fury: The Legend of Hank
© Impawards
Dva roky starý animák tuzemská kina zcela minul a dodnes se o něm v našich končinách moc neví. A ono se není co divit, protože jde spíš o spotřební kousek, který se v záplavě sobě podobných snadno ztratí. Zkušený režisér Rob Minkoff, jemuž pomohl debutant Mark Koetsier, v něm tedy nikoho nepřekvapí a spoléhá na jakousi setrvačnost v podobě předvídatelného a notně klišovitého příběhu, který se inspiruje mnohem slavnějšími žánrovkami. I vzhledem k tomu se soustředil na dětské publikum, které zaujme přiznaně infantilními vtipy, které jsou často překvapivě fekální, ale decentně podané, značnou barevností, pitvořícími se postavami, kterých je tu dost a dost, a svižným tempem. Dospělí si toho bohužel moc neužijí, protože na jejich zaujmutí se trochu rezignovalo a neohromí je ani animace, na níž je znát přece jen o něco nižší rozpočet a nedostatek času na vychytání detailů. Přesto příjemný tip, který potomstvo na konci pracovního týdne zabaví.  

Zajímavost: V USA měl snímek premiéru v červenci 2022.

Oficiální trailer filmu Zběsilé tlapky: Legenda o Hankovi / Paws of Fury: The Legend of Hank

Los amigos (Los amigos) (sobota 6. 4., ČT2, 14.35 - 16.05)

Plakát filmu Los amigos / Los amigos
© Cinema Clock
Italský western z první poloviny sedmdesátých let je dnes zcela zapomenutý a oficiálně prakticky nesehnatelný. Režírující Paolo Cavara v něm zvolil trochu jiný přístup a vsadil na humornější notu, která sice víceméně funguje, působí ale hodně zvláštně a nepatřičně. Akce je naprosté minimum a prim hraje jen v závěru, a ačkoli je natočena vesměs dobře a má povedenou choreografii a celkově je nápaditá, rozpačitější pocity úplně nerozežene. Většinu krátké stopáže totiž tvoří dialogové scény probíhající v nevěstinci, nebo salónu, které jsou chvíli zajímavé a poctivě vypointované, přece jen je jich ale moc a někdy jsou samoúčelné. Na lehkém nadprůměru snímek krom výrazného hudebního motivu Daniele Patucchiho udržuje výborné obsazení, v němž se sešli spolehliví Anthony QuinnFranco Nero a Pamela Tiffin. Raritní záležitost.  

Zajímavost: V roce 1969 si práva na film zakoupil Frank Sinatra.

Originální trailer filmu Los amigos / Los amigos

A dýchejte klidně (Andið eðlilega) (sobota 6. 4., ČT art, 22.35 - 00.15)

Český plakát filmu A dýchejte klidně / Andið eðlilega
© Facebook tvůrce
Koprodukční, převážně však islandský snímek se před pěti lety mihnul i v tuzemských kinech, dlouho v nich ale nepobyl. Debutující režisérka a scenáristka Isold Uggadottir ho pojala jako sociální drama a typicky severského humoru je v něm hodně málo, což může mnohé odradit. Svým způsobem by to ale byla škoda, protože sleduje určitý výsek ze života dvou žen, jejichž osudy se na krátkou chvíli protnou a dělá to dost atraktivně, zároveň ale zádumčivě a melancholicky. Uhranout dokáže potemnělou atmosférou, pomalejším tempem, v němž vše podstatné vyniká, především si ale diváky získá příběhem, v němž z minulosti postav odhalí naprosté minimum, které ale stačí k prohloubení jejich motivací a dělá je vícerozměrnými. Někomu pochopitelně bude vadit, že je nedořečený, protože, co se stalo po konci filmu (stejně jako před ním), si divák musí domyslet, působivost se tomuto nápadu ale upřít nedá. Hlavní role si zahrály výborné Kristín Þóra Haraldsdóttir a Babetida Sadjo, které snímek drží nad vodou ve slabších momentech, mezi něž patří především několik zkratek, kterými si autorka pomáhá při vyprávění. Náročný a posmutnělý tip na sobotní noc.

Zajímavost: Snímek měl premiéru na festivalu v Sundance.

Český trailer filmu A dýchejte klidně / Andið eðlilega

Lov (The Hunt) (sobota 6. 4., Nova Cinema, 22.50 - 00.35 / pondělí 8. 4., 00.45 - 02.35)

Český plakát filmu Lov / The Hunt
© CinemArt
Před čtyřmi lety vzbudil zdánlivě nenápadný snímek poměrně rozruch, protože ho otevřeně kritizoval tehdejší prezident USA Donald Trump. Režírující Craig Zobel s něčím podobným ale musel počítat, protože na určité kontroverznosti postavil marketingovou kampaň, která svým způsobem fungovala. Tvůrce totiž natočil hodně zajímavou satiru, kterou zabalil do klasické béčkové žánrovky, v níž se nešetří brutalitou, otevřenými násilnými scénami a je z ní znát veliký nadhled. Pravdou je, že účinky a společenský dopad nejsou až takové, protože příběh neříká nic nového a podobné pokusy o kousavou satiru vznikaly už někdy na začátku milénia, je ale pojat natolik zábavně a svým způsobem nekompromisně, že je ve výsledku víc než sympatický. K tomu se pak přidávají i hutnější atmosféra, již zmíněné gore momenty a svižné tempo, v němž není moc prostoru na přemýšlení. Titulní roli ztvárnila někdy možná lehce toporná, ale v akci fenomenální Betty Gilpin, kterou doplnila především Hilary Swank, jejichž vzájemný závěrečný souboj patří k naprostým vrcholům snímku. Ideální záležitost na sobotní noc, o níž se více dozvíte z naší recenze.  

Zajímavost: Až do třiašedesáté minuty filmu je Swank vidět pouze zezadu.

Oficiální český trailer filmu Lov / The Hunt

Slečna bestie (Freaky) (neděle 7. 4., Nova Cinema, 22.45 - 00.45 / čtvrtek 11. 4., 03.25 - 05.35)

Český plakát filmu Slečna bestie / Freaky
© CinemArt
Čtyři roky starý počin je zajímavou žánrovou hříčkou, která se ale zbytečně drží při zemi. Režisér a spoluscenárista Christopher Landon v něm víceméně prokázal, že má originální nápady, které ale nedokáže úplně dokonale realizovat. Podařilo se mu vytvořit hutnou hororovou atmosféru a nebál se ani několika otevřeně gore scén, které jsou navíc zábavné a celé to ještě posune do poměrně příjemné a povedené teenagerské komedie. Příběh sám o sobě ale tolik nefunguje, protože je značně nevyrovnaný a na dvě výborné scény připadají dvě nedotažené a rozpačité, což je obrovská škoda, protože jednotlivé momenty jsou mnohdy až geniální. Bohužel se někdy zdá, že tvůrce zrealizoval všechno, co ho napadlo a moc nepřemýšlel nad nějakou kontinuitou nebo příběhovou konsistencí, takže se někdy stane, že některé scény vypadají jako z úplně jiného filmu. Výsledku nicméně hodně pomáhá výborný Vince Vaughn v hlavní roli, jemuž zdatně sekundují třeba Kathryn NewtonCeleste O'Connor nebo Alan Ruck. Tip, který ani zdaleka nevyužil svůj potenciál, což potvrzuje i naše recenze

Zajímavost: Kathryn Newton roli původně odmítla, když si ale promluvila s producentem Jasonem Blumem, změnila názor.

Oficiální český trailer filmu Slečna bestie / Freaky

V krizi (Crisis) (středa 10. 4., Nova Cinema, 22.35 - 00.55 / pátek 12. 4., 02.35 - 04.55)

Plakát filmu V krizi / Crisis
© Collider
Tři roky starý thriller je v tuzemsku absolutně neznámý a hodnocený ryze průměrně, na zahraničních databázích je na tom o mnoho lépe. Režisér a scenárista Nicholas Jarecki se v něm pustil do odvážného kroku, když se rozhodl příběhově protnout zdánlivě nezávislé osudy několika postav. Tento boj sice úplně nevyhrál, rozhodně ho ale nesemlel, jen měl mít možná o něco menší ambice. V úvodu je ještě vše v pořádku, protože se rozehrává zajímavá a atraktivní zápletka, která vypadá chytře, postupem času se ovšem čím dál častěji uchyluje ke klišé, je předvídatelná a ani závěrečné propojení není úplně uspokojivé. Atmosféra ale funguje více než dobře a samotná tematika je natolik závažná, že i přes určitou rozpačitost dokáže tvůrce předat důležité poselství. Největším diváckým tahákem nicméně je překvapivě hvězdné obsazení, v němž se sešli Gary OldmanArmie HammerEvangeline LillyGreg KinnearMichelle RodriguezLuke Evans nebo Lily-Rose Depp. Další z tipů, který mohl být o něco výraznější a vypiplanější. 

Zajímavost: Snímek bohužel doplatil na Hammerovu aféru, zámořskými kiny vesměs prošuměl, a ačkoli ho tamní kritici nejprve chválili, po vypuknutí skandálu na něm nenechali nit suchou.

Oficiální trailer filmu V krizi / Crisis

Hashtag podvodnice (Not Okay) (středa 10. 4., Prima Max, 22.35 - 00.40 / pátek 12. 4., 00.40 - 02.35)

Plakát filmu Hashtag podvodnice / Not Okay
© Impawards
Před dvěma lety se na streamovací platformě Hulu, kterou moc zdejších diváků nemá, objevilo komediální drama, které vypadá nenápadně, ve výsledku je ale více než uspokojivé. Režisérka a scenáristka Quinn Shephard v něm asi vůbec poprvé nabídla komplexní pohled do života současné instagramové a tiktokové generace a influencerů jako takových a nebála se realističnosti a místo nějaké uvolněné a sluníčkové atmosféry nabídla částečnou satiru, především ale přijatelnou formou upozornila na nebezpečí, které s sebou sociální sítě a uznávání pochybných celebrit přináší. Opřít se mohla o atmosféru, která vyvažuje nadhled a trochu temnější nádech, svižné tempo, dobře napsaný příběh, především ale o vynikající Zoey Deutch v titulní roli, která předvádí hodně soustředěný výkon a dokáže snímek utáhnout zcela sama. Jen je škoda, že ve druhé polovině autorka malinko poleví, příběhu lehce spadne řetěz a samotné vyvrcholení pak není úplně uspokojivé a spíše vyšumí. Trochu varovný tip.

Zajímavost: Režisérka se v průběhu natáčení zasnoubila se svou přítelkyní Nadiou Alexander, která ztvárňuje jednu z menších rolí.

Oficiální trailer filmu Hashtag podvodnice / Not Okay

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sedmý Vřískot má nového režiséra (03.08.2023 15:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu