Na hraně zítřka ve čtyřech klipech

Vydáno: 26.05.2014 15:30 - | foto: Warner Bros.

Na hraně zítřka má první předpremiéry tento víkend a podle převládajících ohlasů se zdá, že není důvod váhat, jestli si na blockbuster s Tomem Cruisem zajdete. Pokud jste ale na pochybách, nechte se přesvědčit klipy.
Tom Cruise ve filmu Na hraně zítřka / Edge of TomorrowZ nich snadno pochopíte, proč je Na hraně zítřka v kritikách označováno za důvod, proč diváci chodí na velkorozpočtové trháky do kina. (Jenom pro jistotu, tamní recenzenti větu považují za pochvalu a není míněna v pejorativním slova smyslu, protože vedle opojné akce film nabízí i prokreslené postavy s vývojem a zajímavý, dobře odvyprávěný příběh.) Čtyři klipy dávají recenzentům za pravdu. 

Mohlo by se zdát, že je v nich důraz kladen na akci, ale není tomu tak (alespoň nikoliv úplně). Za pochodu se totiž dozvídáme důležité informace, které objasňují, proč ve vyprávění došlo k tomu, k čemu došlo, či proč některé postavy jednají způsobem, který se z hlediska selského rozumu může zdát překvapivý. První dva klipy by měly být z úvodní akce, která byla novinářům promítnuta již dříve, a další dva z výcviku, protože se ukázalo, že postava Toma Cruise není jediná, která má - či měla - možnost se navracet v čase o den nazpět.

Emily Blunt, Tom Cruise ve filmu Na hraně zítřka / Edge of TomorrowCo se zprvu zdálo být vážnější variací na Na Hromnice o den více a co vzbuzovalo obavy vzhledem k pro někoho problematickým předchozím Cruisovým hereckým a producentským počinům, je jedním z očekávaných letních blockbusterů. Na místo hrátek s perspektivou a žánrovými konvencemi (Jack Reacher: Poslední výstřel) i stylisticky precizní, ovšem předvídatelné podívané (Nevědomí), se nejspíš dočkáme blockbusteru, který se soustřeďuje na své ústřední postavy. Tak, jak je to ve filmografii Douga Limana zvykem (viz Pan a paní Smithovi či Agent bez minulosti). 

Klip "Drop or Die" z filmu Na hrané zítřka (2014).

Klip "Come Find Me" z filmu Na hraně zítřka (2014).

Klip "The Only Rule" z filmu Na hraně zítřka (2014).

Klip "All the Options" z filmu Na hraně zítřka (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY