První trailer k filmu Lída Baarová

Vydáno: 18.07.2015 09:00 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Očekávaný český film režiséra Filipa Renče o herečce Lídě Baarové s Táňou Pauhofovou v hlavní roli se dočkal první ukázky. Jeho premiéra byla předběžně stanovena na 21. ledna 2016.
Datum premiéry se však ještě může změnit. Tvůrci se totiž pokusí snímek dokončit dostatečně včas na to, aby ho stihli přihlásit na filmový festival v Berlíně, a od toho se pak bude odvíjet, kdy vstoupí i do tuzemských kin. S mezinárodní distribucí mají vůbec velké plány - kromě české verze traileru vznikla totiž i německá a anglická, z čehož se dá usuzovat, že Lída Baarová možná pocestuje nejen do Německa a Rakouska, ale i do zámoří.

Fotografie z filmu  / Lída BaarováFilm, který Filip Renč (Requiem pro panenku, Hlídač č. 47, Román pro ženy) natáčí podle scénáře televizního scenáristy Ivana Hubače (Černí andělé, Sanitka 2), se zaměřuje na období, kdy Lída Baarová účinkovala ve filmech v nacistickém Německu a prožila si údajný vášnivý vztah s říšským ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Toho ve filmu ztvárnil rakouský herec Karl Markovics. Kromě toho se v něm vyskytují Pavel Kříž v roli Adolfa Hitlera, Anna Fialová coby Lídina sestra Zorka Janů, dále Jiří Mádl, Jiří Dvořák, Lenka Vlasáková, Jana Plodková, Martin HubaSimona Stašová a řada dalších známých i zahraničních herců a hereček.

Vyjma výtečného obsazení trailer láká i na velkolepé dobové scény, dramatickou hudbu a na české poměry nezvykle okázalou výpravu. Akorát je trochu divné, že Hitler mluví česky (do německého traileru Pavla Kříže předaboval Daniel Landa, který je jedním z producentů filmu, což musí být dost legrační) a z ukázky čpí snaha pojmout film v hollywoodském stylu. Nakolik se Táňa Pauhofová hodí do role Lídy Baarové, posuďte sami.

Trailer můžete zhlédnout níže:


První trailer k filmu Lída Baarová





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY